Friday, April 24, 2009

Pemandangan MRSM Betong...

Dalam post kali ni aku just nak share gambar-gambar MRSM Betong. Mesti ramai geng-geng semenanjung especially geng-geng Jeli yang berpotensi ditransfer, tertanya-tanya macam mana agaknya design MRSM kat sini. Gambar ni aku ambik ehsan dari Cikgu Kimia kat sini iaitu En. Ghaz. Thanks bro..Ni pintu depan atau gate nak masuk ke MRSM. Sama je dengan mana-mana MRSM kat semenanjung.

Ni pulak bahagian foyer nak menghala ke pejabat. Design lebih kurang foyer MRSM Kuala Krai. Kelihatan megah berkibar bendera Bumi Kenyalang.


Ni pulak kawasan dataran perhimpunan. Terletak di tengah-tengah blok akademik. Kalau masuk ikut foyer kat gambar atas tu, kira terus jumpa dataran ni. Biasanya tempat buat roll call.

Wednesday, April 22, 2009

MRSM Betong First Encounter

Ni antara gambar-gambar MRSM Betong yang sempat dirakamkan pada hari kedua aku and family menjejakkan kaki di Betong


Ni Kuarters Guru... (Kabur sikit sebab ambik gambar time hujan)Ni bahagian ruang tamu. Kosong lagi sebab ada lagi perabot yang tak sampai.
Ni plak bahagian meja makan. Belum apa2 dah kecah. Heh heh biasalah nak mengemas
Ni pulak bahagian dapur. Memang besar. At least besar lagi daripada dapur rumah lama aku kat Jeli.Apapun, overall rumah ni memang besar dengan 5 bilik dan 3 bilik air. So pada member2 dan sedare mare tu datang2lah ke Betong ni melawat kami. Penginapan no hal. Bisa diatur.
Tuesday, April 21, 2009

Betong oh Betong...
Hmmm... Salam semua, untuk rakan-rakan dan keluarga. Blog ni dicipta khas untuk menceritakan perkembangan aku and family sepanjang berada di Sarawak sejak dipindahkan Disember 2008... Insya-allah aku akan cuba letakkan seberapa banyak info yang boleh tentang Betong dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya!!!
Ni gambar sebelum bertolak ke Sarawak pada 29hb Disember 2008. Danial masa tu baru dalam 3 bulan.