Saturday, May 30, 2009

HAPPY TEACHER'S DAY!!!

28 Mei, sehari selepas berakhirnya exam final sem 1, MRSM Betong telah mengadakan sambutan Hari Guru peringkat maktab. Segala persiapan bagi sambutan diuruskan oleh para pelajar diketuai oleh ahli-ahli BWP yang baru sahaja dilantik beberapa minggu sebelumnya. Walaupun dalam keadaan serba kekurangan dan tight budget, aku kagum dengan kesungguhan yang ditunjukkan oleh para pelajar untuk menghargai jasa para pendidik. My greatest appreciation to the boys and girls of MRSM Betong... A job well done...


Banner Hari Guru di foyer Dewan... Ish ish ish... Kesiaan... Tapi ada nilai-nilai artistik la jugak...


Aku and Fandi terpegun dengan kecantikan banner tersebut... Heh heh...


Geng-geng ibu sedang berbincang... Menu nak masak malam nanti kot...


Adoii la... Sempat lagi posing budak-budak ni... Buat-buat macho pulak tu...


Sedang menanti perarakan guru-guru ke dewan dari blok akademik... Guru-guru yang dah ada kat dewan tu sah-sah tak baca aturcara termasuklah aku and sheena... Huhu...


Penjaga pintu gua Ahmad Albab...

VVIPs / Old-timers / Otais / Bosses...

Sekali ada road-block daa... Nak masuk majlis kena pantun dulu... Ni majlis nikah sanding ke apa ke...??


Erkk... Banner dalam dewan pun sama 2 x 5 dengan banner luar... Takpe, yang penting ingatan tulus ikhlas...

Band Hujan Petir dengan lagu I'll Be Your Angel... Aku rasa lagu budak-budak ni bawak takda kaitan langsung dengan Hari Guru... Jiwang-jiwang je lirik dia... SS ke apa ke... (SS = Syok Sendiri...) Takpe yang penting ingatan tulus ikhlas... Huhu...


Upacara memotong kek Hari Guru... Emm rasa-rasanya dapat ke 44 slices ni?? Takpe yang penting ingatan tulus ikhlas... Huhuhu...


Potong boss jangan tak potong... Yang lain tengok je ye...


Eh.. eh.. 2nd boss pun nak potong jugak ke... Takpe... Potong boss jangan tak potong...
Macam nak nasyid je.. Ustaz Nik boleh jadi lead vocalist.. Berehh Ustaz...

Sesi bersalam-salaman antara para guru dan para pelajar sebelum majlis bersurai...

Pemenang-pemenang Anugerah Khas Hari Guru MRSM Betong (Setakat yang aku ingat )...
Guru Sporting - Cg. Khairdil
Guru Versatile - Cg. Nukiman
Guru Caring - Cg. Roger
Guru Funny - Cg. Wan Mustaffa
Tokoh Guru Lelaki - Cg. Jeffery
Tokoh Guru Perempuan - Cg. Bariah



Cg. Wan, calon underdog kategori Cikgu Funny.... Tak sangka buleh menang... At least ada jugak wakil orang lama dalam senarai pemenang Hari Guru 2009... Kepada semua pemenang, tahniah diucapkan... You guys deserve it... Semoga menjadi pemangkin kepada perkhidmatan yang lebih cemerlang di masa hadapan...


Signing off... For now...

2 comments:

martha T.W said...

Haha... Cikgu, we did all that with great loves from our heart!! A sacrifice my exam for it! I study for bio exam only for 4 hours (12-2 am) and (5.30-7.30) before exam!! because of the teacher's day... huhuhuhuhu.... does it worth it???

Azriff said...

hi martha... how in the world did you know my blog... But its good to see that some of my students do keep in touch in whatever possible way :-) Like I said, I do appreciate the sacrifice that has been made by the students especially by the BWP's... I salute you guys from the bottom of my heart ... By the way you got an A for your Biology... If I'm not mistaken... Another job well done... Keep up the good work Martha...

Post a Comment